http://mathimataonline.esy.es/

Βρές Αυτό που Ψάχνεις - Μπάρα Αναζήτησης Google

Διαβάστε περισσότερα/read more στις αναρτήσεις μας στον νέο blogger


Στη ανάρτηση αυτή θα μάθουμε πως μπορούμε να προσθέσουμε “Διαβάστε περισσότερα” στις αναρτήσεις μας στη νέα διεπαφή του blogger έτσι ώστε να φαίνεται μόνο ένα μέρος του περιεχομένου στη αρχική σελίδα του blog μας. Το υπόλοιπο θα πρέπει ο επισκέπτης να πατήσει στο σύνδεσμο “Διαβάστε περισσότερα” για να το δει.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να μπείτε στο κόπο να διαχωρίσετε τις αναρτήσεις σας όμως δυο είναι οι πιο σημαντικοί.


Ο πρώτος λόγος είναι η αισθητική του blog μας. Δεν είναι όμορφο να επισκέπτεται κάποιος το blog μας και να βλέπει στη αρχική σελίδα μακροσκελείς αναρτήσεις ειδικά αν αυτές περιέχουν φωτογραφίες. Κανείς δεν θα μπει στο κόπο να κάνει scrolling μέχρι να φτάσει στο τέλος της αρχικής μας σελίδας και φανταστείτε να έχει δει μόλις δυο αναρτήσεις!

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με marketing. Αν δεν βάλουμε  “Διαβάστε περισσότερα”  ο επισκέπτης θα μπορεί με ένα page view να δει όλες τις αναρτήσεις της αρχικής μας σελίδας. Αυτό δεν είναι καλό γιατί δεν ανεβαίνουν τα page views μας με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να κερδίσουμε διαφημιστές μιας και τα στοιχεία από το google analytics θα δείχνουν πολύ λίγα page views. Ακόμη αν δεν ανανεωθεί (refreshed) η σελίδα καθώς με μια σελιδοπροβολή βλέπει όλο το ιστολόγιο, δεν θα ανανεωθούν ούτε και οι διαφημίσεις που έχουμε (adsense, affiliate links κ.α) με αποτέλεσμα να μην αυξάνουμε τις πιθανότητες να δει κάτι ενδιαφέρον ο επισκέπτης μας.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο google Θα δείτε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να βάλετε “Διαβάστε περισσότερα”.  Ο τρόπος που θα σας παρουσιάσω είναι πολύ απλός και δεν απαιτεί την προσθήκη κώδικα στο template μας.
Βήμα 0: Κάντε log-in στο λογαριασμό σας στο blogger. Επιλέξτε την δημιουργία μιας καινούργιας ανάρτησης. Το μόνο που απαιτείτε για να προστεθεί το “διαβάστε περισσότερα” είναι η προσθήκη more tag όπως φαίνεται παρακάτω:

Αν πατήσετε HTML θα δείτε ότι με την προσθήκη more tag μπήκε στην ανάρτηση σας ο παρακάτω κώδικας:
?
1
<!--more-->
Αυτό ήταν! Πατώντας κάθε φορά αυτό το κουμπί έχετε το “Διαβάστε περισσότερα“. Επειδή όμως θα δείτε ότι εύκολα ξεχνάμε να προσθέσουμε more tag (δυστυχώς δηλώνω παθών και δεν θυμάμαι πόσες φορές το ξέχασα) για να κάνουμε πιο εύκολη την ζωή μας, μπορούμε να προσθέσουμε στις ρυθμίσεις του μπλογκ μας την επιλογή να μας το βάζει αυτόματα.

Βήμα 1: Πηγαίνετε ρυθμίσεις -> αναρτήσεις και σχόλια και προσθέστε στο πρότυπο ανάρτησης τον παρακάτω κώδικα:
?
1
2
3
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα.
<!-- more -->
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

Πατήστε αποθήκευση ρυθμίσεων και δημιουργήστε μια καινούργια ανάρτηση.  Γράψτε το κείμενο που θέλετε να εμφανίζετε στη αρχική σελίδα εκεί που λέει ”Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα.” και το κείμενο που θέλετε μόνο όταν πατήσει ”Διαβάστε περισσότερα” εκεί που λέει  “Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το “Διαβάστε περισσότερα”.”.

 

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ :  http://greekpcblog.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου